Voorlichting aan doktersassistenten

Vanuit het CONCRETE onderzoek hebben we in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten een uiterst succesvolle nascholing gegeven over ‘Pijn op de borst’. We hebben dit gedaan omdat de huisartsenpraktijk vaak de eerste plek is waarbij patiënten zich met pijn op de borst klachten melden en dan doorgaans als eerste bij de doktersassistente (telefoon). Het is vervolgens aan de huisarts om in te schatten of deze klachten een cardiale oorzaak hebben, bijvoorbeeld door vernauwing van de kransslagaders (slagaderverkalking).

In deze nascholing hebben we onder andere stilgestaan bij de anatomie van het hart, welke klachten zijn typerend voor cardiale pijn op de borst en het diagnostische traject bij pijn op de borst.

Voorlichting aan doktersassistenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *